Να στηρίξουμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Logo_circleΈχουμε φτάσει πια στο ακραίο οριακό σημείο. Η θέση της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. κρίνεται μέσα στις επόμενες λίγες ώρες.
Το δημοψήφισμα τελείωσε και ο καθένας μας τοποθετήθηκε. Ανεξάρτητα από την τοποθέτησή μας στο ερώτημα που τέθηκε, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς διχασμούς θα πρέπει να συναντηθούμε όλοι και όλες όσοι ενδιαφερόμαστε για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Είτε ψηφίσαμε ναι είτε όχι, κατανοούμε ότι η αποχώρηση της χώρας από αυτό το πλαίσιο σημαίνει ότι τα εργασιακά δικαιώματα, η περιβαλλοντική νομοθεσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ασφάλεια της χώρας σε ένα δυσμενές διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και μια σειρά δημοκρατικών κατακτήσεων σε θεσμικό επίπεδο θα πάνε πολύ πίσω, δεκαετίες πίσω.
Καλούμε όλους και όλες όσους ενδιαφέρονται για την ευημερία του τόπου, για τη διατήρηση της χώρας στον πυρήνα της Ε.Ε. ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση να δραστηριοποιηθούμε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, να πιέσουμε και να επηρεάσουμε κοινωνικούς φορείς και κόμματα ώστε με ειλικρίνεια και συνέπεια να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο των αλλαγών και των μετασχηματισμών που θα μας επιτρέψουν να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*