ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οφείλουμε να αποτρέψουμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωζώνη:

  • για οικονομικούς λόγους: η απώλεια στο ΑΕΠ και στα εισοδήματα των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων θα είναι πολλαπλάσια από αυτή των τελευταίων πέντε χρόνων.
  • για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους: μια τέτοια εξέλιξη θα ενδυναμώσει τις πιο αντιδραστικές και λαϊκίστικες δυνάμεις σε πολιτικό και σε κοινωνικό επίπεδο.
  • για γεωπολιτικούς λόγους: η απομόνωση της χώρας μας από όλες τις παραδοσιακές συμμαχίες της, την αφήνει έκθετη στους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην περιοχή μας. Οι προκλήσεις διαφόρων ειδών δεν θα αργήσουν να εκδηλωθούν.

Παράλληλα η ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας απομακρύνει από το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Σε βάθος χρόνου θα είναι πολύ σημαντικές οι επιπτώσεις σε μια σειρά από ζητήματα όπως η περιβαλλοντική προστασία, η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όσες και όσοι προκρίνουμε εδώ και πολλά χρόνια την ανάγκη ευρωπαϊκής ενοποίησης, την προοπτική της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης, φοβόμαστε βάσιμα πως αυτή η διαδικασία είναι πιθανό να προχωρήσει, είναι όμως επίσης πιθανό να μη μας συμπεριλαμβάνει.

Θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που θεωρούν ότι το μέλλον της πατρίδας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον της Ευρώπης, με τις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου που καινοτομούν, συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία στην οικονομία και τον πολιτισμό.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε κατάσταση που ισοδυναμεί με συνθήκες εθνικής καταστροφής. Οφείλουμε με όλες τις δυνάμεις μας να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Ευρωζώνη.

Η κάθε μια από τις πολιτικές δυνάμεις έχει το δικό της πολιτικό σχέδιο και τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει η αντιμετώπιση της ρήξης και της καταστροφής. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαίο να υπάρξουν άμεσα οι ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων που θέλουν να διασώσουν την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.

One thought on “ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  1. Το κείμενο μας ίσως είναι επτακτικό μιας και στην Ελλάδα αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*